Tornedalens vattendistrikt i samverkan

Skriven av: Lage Töyrä, 29 juni, 2018
Dela

 

Efter 6 mån

Första halvåret -för min del- börjar vara fullgjort i detta projekt och då kan vi göra en liten summering av vad som skett hittills. Detta är ett paraplyprojekt till Fiske Tornedalen, startade 2016-08-11 och jag tog över stafettpinnen 2018-01-01.

Min första tid har gått åt att lära sig projektet och komma i fas. Har börjat med att kartlägga kommun för kommun. En del träffar har genomförts och ett par årsmöten med fiskerättsinnehavare/byavatten har jag besökt där jag berättat om vår verksamhet, även en Workshop har hunnits med. I mars var jag på Sportfiskemässan. Även företag med fiskerelation framförallt inom besöksnäring har jag besökt. Noterbart att den delen bara är i sin lida.

Att det är ett enormt stort område kan vi alla se så de som väntat sig att jag dyker upp som gubben ur lådan på sitt område kanske är besviken men jag kommer gärna, hör av er om detta, även med tips om ni vet av någon/några som skulle vara intresserade. Frågor jag får berör mycket om samarbete framförallt inom föreningar/sammanslutningar.

Till sist så har även vi haft årsmöte i våras där en ny ordförande valdes in och även en del nya ledamöter. Vi har med vår verksamhetsledare även kontaktat kunniga i dataprogram för att få igång en infosida på nätet för fiskedestinationer där intresserade kan vara med som vill visa upp sin destination. Även filmprojektet har jobbats med mycket i tid även om vi fått backa och ta ny sats i den saken. Allt för att det ska bli så bra som möjligt. Summa; allt enligt plan.

Än en gången uppmaning till alla; dyker det upp något som ni tycker är intressant vad gäller fisket i vårat område så ta kontakt med oss, telefon, mail eller personligen, kontaktuppgifter på hemsidan.

 

Med förhoppning om en bra sommar för alla;

Många hälsningar Lars-Olof ”Lage” Töyrä projektledare på ”Tornedalens vattendistrikt i samverkan”.