logo-1 EU flagga

Fiskeområde Tornedalen Haparanda Skärgård söker en driven Verksamhetsledare

Skriven av: Rolf Lahti, 29 november, 2017

Fiskeområde Tornedalen Haparandaskärgård 2020 är en ideell förening med uppgift att utveckla och stärka landsbygden i Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna kommuner med Leader-metoden.

Fiskeområdet har en budget på ca 17 milj. kr att tillgå för perioden 2016-2023. Verksamheten bygger på trepartnerskap mellan ideell, offentlig och privat sektor och finansieras genom insatser från ideella krafter, privata näringsidkare, kommunerna samt EU och staten genom Havs och Fiskerifonden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten beräknar vi tillsätta med start från 1 januari 2018 eller i samråd med den anställde.

Verksamhetskontoret för Fiskeområdet är placerad i Övertorneå.

(mer…)

Nästa LAG-möte /styrelsemöte i Haparanda

Skriven av: Rolf Lahti, 13 november, 2017

Nästa LAG-möte /styrelsemöte blir i Haparanda 22 november då vi kommer att behandla två olika projektansökningar. Nästa deadline för nya projekt är inte bestämd än men det blir i början på 2018.

Vi söker en driven projektledare

Skriven av: Rolf Lahti, 4 oktober, 2017

 

Fiskeområde Tornedalen Haparandaskärgård 2020 söker en projektledare för projektet Torneälvens vattendistrikt i samverkan.
Fiskeområde Tornedalen Haparanda skärgård 2020 är en ideell förening med uppgift att utveckla och stärka landsbygden genom Leadermetoden i Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna kommuner. Föreningen ska driva projektet Torneälvens vattendistrikt i samverkan under 24 månader med beräknad start vid årsskiftet 2017 – 2018. Tjänsten är en visstidsanställning på 75 %, under förutsättning att ansökta projektmedel blir beviljade av Jordbruksverket. Tjänsten är tidsbegränsad tom 2019 men kan komma att förlängas. Provanställning kommer att tillämpas.

(mer…)

Sök projekt nu! Senaste datum för Steg 2 ansökan 8 oktober.

Skriven av: Rolf Lahti, 17 augusti, 2017

Nu är det hög tid att börja skriva på nya ansökningar till Fiskeområdet. Styrelsens AU sammanträder 19 oktober för att förbereda beslut och då måste ni ha lämnat in er fullständiga steg 2 ansökan 8 oktober. Styrelsens beslutsmötet blir sedan 21-22 november.

Kontakta oss redan nu för att starta upp er projektansökan!