logo-1 EU flagga

Återskapa balansen i havet & långsiktig hållbarhet

Skriven av: Lars-Gunnar Lundström, 4 mars, 2019

1 mars hade Verksamhetsledaren förmånen att medverka vid konferensen Återskapa balansen i havet & långsiktig hållbarhet i Luleå.

Vi fick ta del av ett mycket bra program som bla avhandlade Säl förvaltning i Sverige och Finland, Jägareförbundets syn på säljakt, Jordbruksverkets syn på fiske och forskarnas bild på säl frågan i Bottenviken.

Föreläsning Jockfall

Skriven av: Lars-Gunnar Lundström, 20 februari, 2019

30 januari var verksamhetsledaren en av föreläsarna på LRFs konferens om Fisketurism i projektet Mer nära mat. Där vi bla fick se den fina turist anläggningen som byggts upp i Jockfall. Utöver föreläsningarna arrangerades en Workshop med medverkande inom fiske och turistnäringen.

Projekt Mera Lek i Tornedalen

Skriven av: Lars-Gunnar Lundström, 18 februari, 2019

Nu har vi fått in flera föreningar som är intresserade av att medverka i projektet Mera Lek i Tornedalen. Vår LAG styrelse kommer vid mötet 2019026 att välja ut 6 föreningar som kan medverka i projektet. Föreningarna kommer att meddelas via e-post från Verksamhetsledaren.

2 nya beviljade projekt

Skriven av: Lars-Gunnar Lundström, 12 februari, 2019

Nu är två projekt till beviljade och klara för att sätta igång. Det gäller projekten Fisketurism i Jänkisjärvi och förstudier fisktappa Puostijoki. Vill du veta mer se under fliken projekt.